Saturday, 18 June 2011

igtkan aku .

"SOALAN 2 : Apakah keuntungan bercouple?


Jawapan 1 : Bersemangat untuk belajar. Sumber inspirasi.

Respon : Saya fikir memang jawapan ini ada benarnya. Tapi reality menunjukkan masih ramai yang gagal mengawal emosi apabil bercinta sehingga menyebabkan tugu inspirasi mereka tersungkur. Jika dibuat pantauan. Remaja bercouple lebih banyak mengalami pergaduhan dengan pasangannya. Terutamanya apabila musim exam. Masing-masing mudah stress dan tertekan, dan ini akan memberi kesan terhadap exam. Berdasarkan pengalaman peribadi saya, orang bercouple lebih banyak ‘konflik’ jiwa berbanding orang yang ‘Single’. Dan ini mengundang risiko dalam pengajian.


Memang ada pasangan yang saling memberi inspirasi. Namun, rata-rata pasangan yang bercinta mengalami banyak konflik. Konflik ini selalunya mengganggu fokus pada pengajian. Jadi, elakkan saja. Jangan mengambil risiko jika anda bukan seorang yang mampu mengawal gelora emosi.

Jadi…hati-hati dalam bercinta. Kelak masa depan kita juga yang merana."


artikel aq jmpe mase godek2 FB . 
hmmm,, ade benar jgak . kan kawan2 ??

so , igt2 la . . . 
buat diri ku yg sering lupe juge ....

Monday, 6 June 2011

julai - october ???

assalamualaikum :)

ha . taw x nape tjok nyer gi tu ??
hmmm,khas tok plaja2 STAM ton nie la , (not to LELA n IKA yerk !)

sena nye gini , stat dpde bkak sk t kami da stat bz . n MUNGKIN bercooti selame 4 bulan tok on9 bagai ea . . .:( :)

banyk giler keje nak kene wat . . ni antre bulan2 kemuncak la katekan . tp tape . 4bulan je , pas uw ttow pon nan latop@komp  jerk pas uw. hihi

BULAN 6 - siapkan bahas
BULAN 7 - Shafawi (surah rum,luqman n sajjadah)
BULAN 8 - Trial STAM (ngeee ;~)
BULAN 9 - pesiapan akher
BULAN 10- EXAM . . . WAaaaaa~